Proiectele CBROM

Asociația noastră a sprijinit un tânăr student la Facultatea de Teologie din București, activ în viața parohiei Sfânta Vineri Pajura și care are cunoștințe de limba germană să participe la întâlnirea ATORG 2018. A 11-a întâlnire anuală a Asociației Tinerilor Ortodocși Români din Germania (ATORG) a avut loc, în 5–7 octombrie 2018, la Nürnberg, fiind găzduită de Centrul Mitropolitan şi Parohia „Sf. M. Mc. Dimitrie Izvorâtorul de Mir”. Ca în fiecare an, tinerii s-au bucurat de două zile petrecute împreună de-a lungul unui program care a cuprins Sf. Liturghie, momente de rugăciune, o conferinţă, dezbateri pe teme de actualitate ş.a. Ediția de anul acesta l-a avut ca invitat pe filosoful Horia-Roman Patapievici, care a conferenţiat pe tema: „Europa - un dar al creştinismului”.

Sâmbătă, 29 septembrie 2018, asociația noastră a organizat o excursie pentru Andreea și Ionela, cele 2 fete din judetul Ialomita pe care le sprijinim să își continue studiile liceale, prin programul Vreau în clasa a noua, program gestionat de asociația World Vision România.

Asociația noastră sprijină două fete din județul Ialomița - Andreea și Ionela - să își continue studiile liceale, prin programul Vreau în clasa a noua, un program al asociației World Vision România. Cele două fete sunt în mod constant vizitate de două reprezentante ale asociației. În cadrul întâlniriilor, bursierele discută despre situația lor la școală, pasiuni, planuri de viitor, dar și vizitează diferite obiective turistice din București. Pe lângă bursele lunare, fetele primesc din partea noastră cadouri cu ocazia sărbătorilor creștine de peste an (Învierea Domnului, Nașterea Domnului).

Duminică, 2 septembrie 2018, membri ai Asociației Caritative Sf. Vasile i-au vizitat pe copiii de la Așezământul Valea Plopului, înființat de Părintele Nicolae Tănase, oferindu-le un sprijin financiar, la început de an școlar. Copiii au fost foarte bucuroși de întâlnire și de bomboanele primite.

Asociația noastră a sprijinit un tânăr student la Facultatea de Teologie din București, care are cunoștințe de limba germană să participe la întâlnirea ATORG 2017. În 29 septembrie - 1 octombrie 2017 a avut loc, la Freiburg, a zecea reuniune anuală a Asociației Tinerilor Ortodocși Români din Germania (ATORG). Această întâlnire oferă un bun prilej tinerilor ortodocși din Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord să se întâlnească cu tineri cu aceleași valori creștine, să discute pe teme care țin de credință și să petreacă timpul liber frumos.